سال 1403

خانه درختی هوپا

کتاب‌های خانه درختی هوپا

کتاب‌هایی که در حوزه کودک و نوجوان نوشته می‌شود باید شخصیت‌های کودکانه و طنزآمیز داشته باشند تا مخاطب به‌خوبی با آن ارتباط برقرار کند. در کنار متن پویا باید تصاویر هم به شکلی زیبا و جذاب برای آن‌ها نشان داده شود تا به شکل کاملی با کتاب ارتباط برقرار کنند.

سری کتاب‌های خانه درختی یکی از این دست کتاب‌های داستانی است که توانسته نظر خوانندگان خود در گروه کودک و نوجوان را جلب کند. این سری کتاب برای اولین بار در سال ۲۰۱۱ به چاپ رسید و تا به حال ۹ جلد از آن به چاپ رسیده است که در ادامه به سایر توضیحات در مورد این اثر جذاب می‌پردازیم.

خالق اثر داستان خانه درختی

کتاب‌های حوزه کودک و نوجوان در دو بعد بررسی می‌شوند، یکی متن و نوشته و دیگری تصاویر جذاب و گیرای داستان که این کتاب هم دارای یک نویسنده توانا به نام اندی گریفیس و یک هنرمند خوش‌ذوق در طراحی تصاویر به نام‌تری دنتون است.

۱. نویسنده داستان

اندی گریفیس یک نویسنده استرالیایی است که در سال ۱۹۶۱ به دنیا آمده و در کشور خود از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. این نویسنده توانسته با آثار خود نظر مخاطبین را به خوبی جلب کند اما بیشتر از هر اثری توانسته با نوشتن کتاب خانه درختی بسیار شناخته شود.

اندی گریفیس توانسته با داستان‌های جذاب خود جوایز زیادی از جمله پنجاه جایزه به انتخاب کودکان استرالیا دریافت گرفته است.

۲. تری دنتون

تری دنتون هم مانند اندی گریفیس یک نویسنده است اما در سری داستان‌های خانه درختی کار تصویرگری را انجام داده است. این نویسنده در سال ۱۹۵۰ به دنیا آمده است که بیش از ۱۰۰ کتاب را برای گروه سنی کودک و نوجوان به تصویر کشیده است. کتاب‌های‌تری دنتون توانستند در کل ۹۰ جایزه را به انتخاب کودکان استرالیا از آن خود کند.

داستان کتاب سری درختی

شخصیت‌های این داستان نام خود نویسندگان را دارندتری و اندی که در یک خانه درختی زندگی می‌کنند. اما این همه داستان نیست‌تری و اندی درون داستان هم نقش‌های واقعی خالق‌های اثر داستان را دارند یعنی اندی کتاب می‌نویسند وتری آن‌ها تصویرگری می‌کند. این دو دوست در یک خانه درختی زندگی می‌کنند که در ابتدای کار دارای ۱۳ طبقه است اما در ادامه کار هر چند وقت یک‌بار به آن ۱۳ طبقه اضافه می‌شود.

ساختار این خانه درختی بسیار جاب و یا حتی عجیب است. اتاق‌های مختلف آن دارای امکانات و شرایط متفاوتی مانند یک مکان بزرگ برای بولینگ، یک حوضچه پر از کوسه آدمخوار، شاخه‌هایی از درخت انگور که تاب می‌خورد، یک آزمایشگاه زیر زمینی مخفی، یک اتاق دارند که کار یادآوری چیزهایی را انجام می‌دهد که ممکن است فراموش کرده باشیم، همچنین به شکل دائم یک نمایش عروسکی از داستان پانچ و جودی اجرا می‌شود، یک آکادکی آموزش نینجاگری به حلزون‌ها، یک اتاق تغییر چهره که دارای ۵۰۰۰ شکل است که لباس مبدل برای هر موقعیتی دارد و… توصیف چنین شرایطی در یک خانه درختی توسط نویسنده به شکل هر چه زیباتر عنوان شده است.

در این داستان همان‌طور که گفته شد اندی یک نویسنده است وتری وظیفه تصویرگری آن را به عهده دارد. در این سری داستان‌ها این دو نفر همیشه برای آماده‌سازی کتاب خود با کمبود وقت مواجه هستند و ناشر را برای چاپ کتاب منتظر می‌گذارند. دلیل این اتفاق جالب است، چون‌تری علاوه بر تصویرگری کتاب‌های اندی یک دانشمند هم هست و ساختن وسایل جدید یا تغییر آن‌ها موجب دردسر اندی و جیل (دوست آن‌ها) می‌شود. اما خوب در نهایت همه این اتقاقات است که داستان و تصویر کتاب آن‌ها را تشکیل می‌دهد.

مجموعه کتاب خانه درختی دارای ۹ جلدی است که که مخاطبین آن می‌توانند آن را از فروشگاه‌های کتاب تهیه کنند. هر جلد از این کتاب به شکل یک داستان تصویری است تا کودکان بتوانند بهتر با آن ارتباط برقرار کنند. کودکانی که علاقه کمتری به خواندن دارند با چنین کتاب‌هایی به مراتب بیشتر ارتباط برقرار می‌کنند تا بتوانند اتفاقات روزانه خود را به شکل داستان یا تصویر درآورند.

بخشی از داستان کتاب خانه درختی (۱۳ طبقه)

ممکن است شما هم مانند بیشتر خوانندگان کتاب ما فکر کنید که ما این همه داستان را برای نوشتن کتاب از کجا آورده‌ایم؟ بایا بگوییم گاهی اوقات از خودمانم می‌سازیم و گاهی اوقات هم اتفاقات روزمره را برای نوشتن انتخاب می‌کنیم مانند همین کتاب.

همه چیز از آن روز صبح شروع شد که من از خواب بیدار شدم و برای خوردن صبحانه به پایین رفتم اماتری زودتر از من رفته بود تو آشپزخانه و داشت یک گربه را رنگ می‌زد، وقتی به شما می‌گویم یک گربه را رنگ می‌زد منظورم این نیست که داشت نقاشی یک گربه می‌کشید! منظورم این است که داشت یک گربه واقعی را با زرد روشن رنگ می‌کرد!

من گفتم: شاید سؤالم احمقانه باشه‌تری، ولی چرا زردش کردی؟

تری گفت: چون که می‌خوام گربه را به قناری تبدیل کنم!

در آخر

سری کتاب‌های خانه درختی می‌تواند با داستان‌های زیبا و تصویرگری بی‌نظیر خود در جلب نظر گروه سنی کودک و نوجوان به خوبی عمل کند. خواندن چنین کتاب‌هایی می‌تواند نقش مؤثری در پرورش فکری کودکان داشته باشد تا بتوانند اتفاقات روزمره خود را به تصویر بکشند یا به شکل یک داستان آن‌ها را بنویسند.

کتاب‌های پرفروش خانه درختی

کتاب‌های جدید خانه درختی